söndag, april 19, 2009

Söndagskväll och det andra steget...

Godkväll och hoppas ni har haft en bra helg!
Det har jag haft, vann Värmlands Distriktmästerskapet i handboll igår! Vi dängde Karlskoga med 31-20, grymt bra :) Titta in på VF http://vf.se/ om ni vill läsa mer.

Jag tänkte fortsätta med det som jag skrev i torsdags, angående de fyra stegen att gå efter för att försöka förbättra sin hälsa. Nu kommer det andra steget...

Det andra steget - att känna och fundera
I det här steget gäller det att känna efter och förstå hur din hälsa är.
Det är svårt att bryta gamla mönster. Något som du inte begriper eller upplever som ett behov är knappast tillräckligt starkt för att motivera en förändring. Med det menas det att det går inte att sluta dricka ett antal liter läsk om dagen om du inte förstår varför du borde sluta och samtidigt känner på dig att det vore bra. Men det går att vända på det: det går att börja träna en halvtimme i veckan om träningen är skön och du känner dig piggare.
Den hälsa som du har beror på de starka krafterna i dig själv och din omgivning. Dina nära och kära har stor betydelse på din viljestyrka och motivation. För att kunna ändra på det måste man förstå att ens omgivning och egen viljestyrka är det som styr din hälsa!

Jag har hittat en jättebra sida på internet http://dietist.se/
Jättebra fakta och recept för allas smak, gå in och läs!
Har fått nys på något som kanske kommer bli beroendeframkallat(!): Nypressad apelsinjuice! Eller även blanda med lime eller citron eller någon annan frukt som ni gillar. Underbart gott.



/S

1 kommentar: